Sitemap | EndNote
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
User
Posts: 7
Registered: ‎04-06-2017
0

URL starting with https is not hyperlinked automatically in word

I have noticed that addresses starting with "https://..." are not automatically hyperlinked (turned blue and underlined) in word 2013 in the bibliography section of a document. The addresses starting with "www..." are. It is even stanger that addresses starting with "https"//www...." only the "www..."part is hyperlinked. The same problem occurs also with the doi of bibliography entry, it doesn't hyperlinked automatically. I am trying to avoid the manual hyperlinking of all these addresses!!!!!

 

Thank you!!

New User
Posts: 1
Registered: ‎06-16-2019
0

Re: URL starting with https is not hyperlinked automatically in word

I have the same issue... some of the URLs in my bibliography are hyperlinked and some are not.  I can't figure out how to control this.  Have tried adding http:// or https:// in front of URLs without.  Tried adding www.  to URLs (but some URLs that don't begin with www. are hyperlinked).  Tried adding a space after the URL (this works in Word to turn a URL into a hyperlink).  Nothing seems to make a difference.   Would love to see an explanation of how EndNote determines which URLs are hyperlinked and which are not. 

Highlighted
Regular
Posts: 12
Registered: ‎12-29-2018
0

Re: URL starting with https is not hyperlinked automatically in word

Would you mind explaining what links you are having problems hyperlinking, i.e. give an example of a couple URLs that doesn't work. I have recently found that URLs containing special characters, such as å, ä and ö, won't be hyperlinked. Aside from that all of my URLs have been correctly hyperlinked in Word.